Algemene voorwaarden
Stichting Gezond met Zorg te Utrecht
ARTIKEL 1: ALGEMEEN
- 1.1 In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder:
a. Stichting Gezond met Zorg : opdrachtnemer;
b. Cliënt: opdrachtgever;
c. Project: de door Stichting Gezond met Zorg uit te voeren diensten. - 1.2 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten met,
aanbiedingen van en verleende of te verlenen diensten door of namens Stichting Gezond met Zorg - 1.3 Een overeenkomst is tot stand gekomen indien de cliënt de door Stichting Gezond met Zorg opgestelde opdrachtbevestiging ondertekend aan Stichting Gezond met Zorg retour heeft gezonden en Stichting Gezond met Zorg de ondertekende opdrachtbevestiging heeft ontvangen. De opdrachtbevestiging is gebaseerd op de ten tijde daarvan door de cliënt aan Stichting Gezond met Zorg. verstrekte informatie. De bevestiging wordt geacht de overeenkomst juist en volledig weer te geven.
- 1.4 De cliënt wordt geacht afstand te hebben gedaan van zijn recht om zich te beroepen op eigen algemene voorwaarden.
- 1.5 Indien de cliënt een rechtspersoon is, is de bestuurder naast de rechtspersoon, hoofdelijk voor het geheel aansprakelijk voor de nakoming van de uit de overeenkomst met Stichting Gezond met Zorg voor de cliënt voortvloeiende verbintenissen.
- 1.6 Indien een wijziging van omstandigheden optreedt in vergelijkingen met de omstandigheden ten tijde van het sluiten van de overeenkomst tussen Stichting Gezond met Zorg en de cliënt, waardoor een wijziging van de contractinhoud wordt gerechtvaardigd, is Stichting Gezond met Zorg gerechtigd om haar verbintenissen ingevolge het contract te herzien, mits daarvan schriftelijk mededeling wordt gedaan aan de cliënt.De voorgestelde wijziging van de verbintenissen van Medworq B.V. wordt geacht door de cliënt te zijn aanvaard, tenzij deze binnen tien werkdagen na verzending van het wijzigingsvoorstel door Stichting Gezond met Zorg. schriftelijk aan Stichting Gezond met Zorg heeft kenbaar gemaakt met die wijzigingen niet akkoord te gaan, kan Stichting Gezond met Zorg. de overeenkomst ontbinden.
ARTIKEL 2: VERPLICHTINGEN VAN DE CLIËNT
- 2.1 De cliënt is gehouden om alle gegevens en bescheiden, welke Stichting Gezond met Zorg overeenkomstig haar oordeel nodig heeft voor het correct uitvoeren van de verleende opdracht, tijdig in de gewenste vorm en op de gewenste wijze ter beschikking te stellen.
- 2.2 De cliënt staat in voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de aan Stichting Gezond met Zorg ter beschikking gestelde gegevens en bescheiden, ook indien deze van derden afkomstig zijn, voor zover uit de aard van de overeenkomst niet anders voortvloeit.
- 2.3 Indien en voor zover de cliënt zulks verzoekt, worden de ter beschikking gestelde bescheiden aan deze geretourneerd.
ARTIKEL 3: UITVOERING VAN DE OVEREENKOMST
- 3.1 Overeenkomsten worden geacht te zijn aangegaan voor een bepaalde tijd c.q. voor de duur van het project, tenzij partijen anders overeenkomen. De overeenkomst tussen Stichting Gezond met Zorg en cliënt eindigt, na ommekomst van de overeengekomen termijn c.q. na voltooiing van het project.
- 3.2 Stichting Gezond met Zorg bepaalt de wijze waarop en door welke persoon of personen de overeenkomst uitgevoerd wordt.
- 3.3 Stichting Gezond met Zorg kan eerst meer werkzaamheden verrichten en aan de cliënt in rekening brengen, dan waartoe opdracht is verstrekt, indien de cliënt hiervoor vooraf toestemming heeft verleend.
ARTIKEL 4: OVERMACHT, AANSPRAKELIJKHEID EN VRIJWARING
- 4.1 Bij niet, niet-tijdige of niet behoorlijke nakoming door Stichting Gezond met Zorg van een of meer verbintenissen uit de overeenkomst met de cliënt, tengevolge van overmacht, worden die verplichtingen opgeschort tot het moment dat Stichting Gezond met Zorg alsnog in staat is om die verplichtingen op de overeengekomen wijze na te komen.
- 4.2 Onder overmacht wordt verstaan: iedere van de wil van Stichting Gezond met Zorg onafhankelijk en/of onvoorziene omstandigheid waardoor naar het redelijke oordeel van Stichting Gezond met Zorg nakoming van de overeenkomst – al dan niet tijdelijk – niet mogelijk is. Als voorbeelden hiervan kunnen genoemd worden: storingen aan het telefoonnet, falende apparatuur, ziekte van medewerkers van Stichting Gezond met Zorg, brand, overstroming, diefstal, wanprestaties van derden en andere calamiteiten.
- 4.3 Stichting Gezond met Zorg heeft te allen tijde het recht om, indien en voor zover Stichting Gezond met Zorg verantwoordelijk en aansprakelijk is voor de door cliënt, geleden schade, die schade voor zover mogelijk ongedaan te maken op een volgens haar passende wijze. De cliënt zal Stichting Gezond met Zorg daartoe te allen tijde in de gelegenheid stellen.
- 4.4 Iedere aansprakelijkheid van Stichting Gezond met Zorg is uitgesloten behouden in het geval van opzet of aan opzet grenzende roekeloosheid van Stichting Gezond met Zorg De aansprakelijkheid tot vergoeding van de schade is beperkt tot een maximum van het bedrag dat de cliënt uit hoofde van de met Stichting Gezond met Zorg afgesloten overeenkomst aan Stichting Gezond met Zorg verschuldigd is.
- 4.5 De cliënt verklaart te hebben kennis genomen van de inhoud van het project en van de instructies en/of veiligheidsvoorschriften. De cliënt zal Stichting Gezond met Zorg. vrijwaren van iedere aansprakelijkheid, direct of indirect, middellijk of onmiddellijk, verband houdende met de uitvoering van de overeenkomst ten opzichte van derden, behoudens in geval van opzet of aan opzet grenzende roekeloosheid van de zijde van Stichting Gezond met Zorg
- 4.6 De cliënt zal op verzoek van Stichting Gezond met Zorg de nodige aansprakelijkheidsverzekeringen afsluiten en instant – houden ten genoegen van Stichting Gezond met Zorg en daarvan desgewenst tegenover Stichting Gezond met Zorg blijk geven.
ARTIKEL 5: GEHEIMHOUDING
- 5.1 Stichting Gezond met Zorg is niet gerechtigd om de informatie die aan haar door de cliënt ter beschikking wordt gesteld, aan te wenden tot een ander doel, dan waarvoor zij werd verkregen. Hierop wordt echter een uitzondering gemaakt in het geval Stichting Gezond met Zorg betrokken raakt in een civiele, strafrechtelijke of tuchtrechtelijke procedure, waarbij deze informatie van belang kan zijn. Stichting Gezond met Zorg zal haar verplichtingen op grond van dit artikel opleggen aan door haar ingeschakelde derden.
ARTIKEL 6: EIGENDOMSVOORBEHOUD
- 6.1 Indien bij de uitvoering van een project of nakoming van een verbintenis gebruik wordt gemaakt van door Stichting Gezond met Zorg ontwikkelde ideeën of voortbrengselen van de geest die beschouwd worden of kunnen worden als octrooi, merkenrecht of auteurrecht, dan wel enig ander recht, blijven dit recht c.q. rechten uitsluitend eigendom van Stichting Gezond met Zorg en is het de cliënt slechts toegestaan om in het kader van de nakoming van de overeenkomst van dit recht c.q. dit voortbrengsel van de geest gebruik te maken.
- 6.2 Het is de cliënt uitdrukkelijk verboden om producten, waaronder mede begrepen werkwijzen, adviezen, modellen en andere geestesproducten van Stichting Gezond met Zorg, een en ander in de ruimste zin des woords, al dan niet met inschakeling van derden te verveelvoudigen, te openbaren of te exploiteren.
- 6.3 Het is de cliënt niet toegestaan om de door Stichting Gezond met Zorg ontwikkelde ideeën of voortbrengselen van de geest aan derden ter hand te stellen, anders dan ter uitvoering van de overeenkomst met Stichting Gezond met Zorg en anders dan ter inwinning van een deskundig oordeel omtrent de werkzaamheden van Stichting Gezond met Zorg
ARTIKEL 7: HET INTELLECTUELE EIGENDOM
- 7.1 Opdrachtnemer heeft het recht de door de uitvoering van een overeenkomst aan zijn zijde toegenomen kennis ook voor andere doeleinden te gebruiken, voorzover hierbij geen strikt vertrouwelijke informatie van opdrachtgever ter kennis van derden wordt gebracht.
ARTIKEL 8: HONORARIUM
- 8.1 Het honorarium van Stichting Gezond met Zorg, zonodig vermeerderd met voorschotten en declaraties van ingeschakelde derden, wordt periodiek aan de cliënt in rekening gebracht, tenzij Stichting Gezond met Zorg en de cliënt hierover andere afspraken hebben gemaakt. Over alle door Stichting Gezond met Zorg aan de cliënt verschuldigde bedragen wordt de omzetbelasting afzonderlijk in rekening gebracht.
- 8.2 Indien na de totstandkoming van de overeenkomst, doch voordat de overeenkomst geheel is uitgevoerd, lonen en/of prijzen een wijziging ondergaan, is Stichting Gezond met Zorg gerechtigd het overeengekomen tarief dienovereenkomstig aan te passen, tenzij Stichting Gezond met Zorg en de cliënt hierover andere afspraken hebben gemaakt.
ARTIKEL 9: BETALING
- 9.1 Betaling door de cliënt dient, zonder aftrek, korting of schuldverrekening te geschieden binnen de overeengekomen termijnen, doch in geen geval later dan 30 dagen na de vervaldag. Betaling dient te geschieden in Euro’s door middel van storting ten gunste van een door Stichting Gezond met Zorg aan te wijzen bankrekening.
- 9.2 Indien de cliënt niet binnen de hierboven genoemde termijn heeft betaald, is Stichting Gezond met Zorg gerechtigd, nadat zij de cliënt tenminste eenmaal heeft aangemaand te betalen, zonder een nadere ingebrekestelling en onverminderd de overige rechten van Stichting Gezond met Zorg, vanaf de vervaldag de cliënt de wettelijke rente in rekening te brengen, tot op de datum van algehele voldoening.
- 9.3 Alle in redelijkheid gemaakte buitenrechtelijke (incasso-) kosten, die Stichting Gezond met Zorg maakt als gevolg van niet nakoming door de cliënt van diens betalingsverplichtingen, komen ten laste van de cliënt. Deze kosten worden hierbij vastgesteld op 15% van het door Stichting Gezond met Zorg in rekening gebrachte honorarium.
- 9.4 Indien de financiële positie of het betalingsgedrag van de cliënt naar het oordeel van Stichting Gezond met Zorg daartoe aanleiding geeft, is Stichting Gezond met Zorg gerechtigd van de cliënt te verlangen, dat deze onverwijld (aanvullende) zekerheid stelt in een door Stichting Gezond met Zorg te bepalen vorm. Indien de cliënt nalaat de verlangde zekerheid te stellen, is Stichting Gezond met Zorg gerechtigd, onverminderd haar overige rechten, de verdere uitvoering van de overeenkomst onmiddellijk op te schorten en is al hetgeen de cliënt Stichting Gezond met Zorg uit welke hoofde dan ook verschuldigd, direct opeisbaar.
- 9.5 Stichting Gezond met Zorg is gerechtigd om ter dekking van variabele kosten aan de cliënt een redelijk voorschot te vragen waaruit Stichting Gezond met Zorg in het voorkomende geval haar vordering zal voldoen. Over het voorschot is geen rente verschuldigd.
ARTIKEL 10: RECLAMES
- 10.1 Reclames met betrekking tot de verrichte werkzaamheden en/of het factuurbedrag dienen schriftelijk binnen 30 dagen na de voltooiing van het project en/of de verzenddatum van de factuur, waarover de cliënt reclameert, dan wel binnen 30 dagen na ontdekking van het gebrek aan Stichting Gezond met Zorg kenbaar te worden gemaakt.
- 10.2 Reclames als in het eerste lid bedoeld, schorten de betalingsverplichting van de cliënt niet op.
- 10.3 In geval van een terecht uitgebrachte reclame heeft Stichting Gezond met Zorg de keuze tussen aanpassing van het in rekening gebrachte honorarium, het kosteloos verbeteren of opnieuw verrichten van de afgekeurde werkzaamheden of het geheel of gedeeltelijk niet meer uitvoeren van de overeenkomst tegen een restitutie naar evenredigheid van het door de cliënt reeds betaalde honorarium.
ARTIKEL 11: TERMIJNEN
- 11.1 Termijnen waarbinnen de werkzaamheden dienen te zijn afgerond, zijn slechts te beschouwen als fatale termijnen, indien dit uitdrukkelijk door partijen is overeengekomen.
- 11.2 De overeenkomst kan – tenzij uitvoering ontwijfelbaar blijvend onmogelijk is door de cliënt niet wegens termijnoverschrijding worden ontbonden, tenzij Stichting Gezond met Zorg de overeenkomst ook niet of niet geheel uitvoert binnen een haar na afloop van de overeengekomen termijn schriftelijk aangezegde regelingstermijn. Ontbinding is dan toegestaan conform artikel 6:265 BW.
ARTIKEL 12: BEEÏNDIGING VAN DE OVEREENKOMST
- 12.1 De overeenkomst die is aangegaan voor bepaalde tijd c.q. voor de duur van het project eindigt van rechtswege na ommekomst van die tijd c.q. de voltooiing van het project.
- 12.2 Tussentijdse opzegging van een overeenkomst voor bepaalde tijd c.q. duur van een project, is niet toegestaan, behoudens in het geval sprake is van een omstandigheid als omschreven in artikel 1.6.
- 12.3 Opzegging van de overeenkomst dient schriftelijk aan de derde partij te worden medegedeeld, met inachtneming van een opzegtermijn van drie maanden.
- 12.4 Stichting Gezond met Zorg. kan de verbintenissen uit overeenkomst opschorten ofwel de overeenkomst met onmiddellijke ingang ontbinden in het geval:
- van wanprestatie of toerekenbare tekortkoming van de cliënt, tenzij deze binnen 7 werkdagen na de ingebrekestelling door Stichting Gezond met Zorg alsnog de verplichting jegens Stichting Gezond met Zorg is nagekomen; – van overmacht aan de zijde van Stichting Gezond met Zorg;
- van faillissement of surseance van betaling van de cliënt, of indien op (een deel van het vermogen van de cliënt) beslag wordt gelegd;
In dat geval zullen alle openstaande vorderingen van Stichting Gezond met Zorg onmiddellijk opeisbaar zijn, terwijl Stichting Gezond met Zorg. alsdan het recht heeft om alle voor de cliënt bestemde projecten of gegevens, onder zich te houden of te verkopen ter voldoening van het nog aan Stichting Gezond met Zorg verschuldigde, onverminderd alle rechten van Stichting Gezond met Zorg vergoeding van verdere kosten, schade en interesten.
ARTIKEL 13: VERVALDATUM
- 13.1 Voor zover in deze algemene voorwaarden niet anders is bepaald, vervallen vorderingsrechten en andere bevoegdheden van de cliënt, uit welke hoofde ook jegens Stichting Gezond met Zorg in verband met het verrichten van werkzaamheden van Stichting Gezond met Zorg, in ieder geval na één jaar na het moment waarop de cliënt bekend werd of redelijkerwijze bekend kon zijn met het bestaan van deze rechten en bevoegdheden.
ARTIKEL 14: RECHTSKEUZE EN JURIDICTIE
- 14.1 Op alle overeenkomsten van Stichting Gezond met Zorg en cliënt waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn, is het Nederlandse recht van toepassing.
- 14.2 Alle geschillen die verband houden met overeenkomsten tussen Stichting Gezond met Zorg en een cliënt, waarop deze voorwaarden van toepassing zijn en welke niet tot de competentie van de kantonrechter behoren, worden beslecht door de bevoegde burgerlijke rechter in het arrondissement waarin Stichting Gezond met Zorg haar woonplaats heeft.
- 14.3 In afwijking van het bepaalde in het vorige lid zijn Stichting Gezond met Zorg en cliënt bevoegd om geschillen aan een college voor geschillen voor te leggen.